10 Temmuz 2009 Cuma

''Çip'' Sinema Filmi Olacak...İnşallah :)))

Kısa zamanda kendini çok sevdiren ''Çip'' karakterini senaryolaştırmaya karar verdim.Ve çalışmalarına başladım.Bakalım ortaya nasıl birşey çıkacak ama ben umutluyum...Güzel birşey olacağından,aşağıda ''Chip'' filminin Synopsisini okuyabilirsiniz:
ThE ChiP’

‘’Tarih’in taşları yerinden oynayacak…’’


Çip,çocukluğundan beri hayal aleminde yaşayan,37 yaşına gelmesine rağmen hala içindeki çocukla yaşamaktan mutlu olan bir adamdır. Aile şirketinde çalışmasının dışındada,senaryo yazmaktadır.Kızı ve Eşi’ne tapan biridir.

Moris ve İlyas; Çip ile aynı okulda okumuş.İleri zekalı 2 bilim adamıdır.Genç yaşta elde ettikleri başarılar ile Yurtdışında burslar kazanmış ve Dünya’nın sayılı bilim adamlarından olmuşlardır.Son 5 senede üzerinde çalıştıkları ‘’Zaman Kapsülü’’nün artık son aşamasına gelmişlerdir. Bu proje üzerinde çalıştıklarını onlardan başka kimse bilmemektedir. Artık zamanda yolculuk yapmak için her şey hazırdır:Yolcu dışında.Kendi aralarında konuşurlarken,yolcu seçiminde son derece dikkatli olmak zorunda olduklarının farkındadırlar.Bu kişi güvendikleri ve onlara inanan biri olmalıdır. Kafaya kafaya verdiklerinde akıllarına herhangi bir isim gelmez.Laboratuarda masalarını düzenlerken birden masanın üzerinden yere yıllık düşer ve bir sayfası açık kalır.İlyas ve Moris açılan sayfadaki resme bakarlar,ardından birbirlerine bakarlar.Aynı anda sevinç çığlığını basarlar:’’Çipppppp!’’

Ertesi sabah Çip’i ararlar.Çip onlarla dışarıda bir Cafe de buluşur.’’Kafanızı kaldırıp Kahve içecek zamanıda buluyormuşsunuz demek ki!!’’ İlyas ve Moris birbirlerini süzerler,artık konuya girmenin zamanı gelmiştir.’’Çip,farzetki zamanda yolculuk yapma şansın var.Nereye gidersin?’’ Çip,gülmeye başlar:’’Bilmem,ama gittiğim yerden kart atarım…’’ Kendi kendine gülmeye başlar,Moris ve İlyas son derece ciddidir. Çip’in gülmesi yavaş yavaş azalır.İkisine birden bakar:’’Lan,siz zamanda yolculuğumu buldunuz?’’ Moris panikle masada bulunan kahvesini döker,İlyasta paniklemeye başlar.Çip onları izler,kafasını sallar.

Çip’i laboratuar’a getirmişlerdir.Çip ‘’Zaman Kapsülü’ne bakar. Bu plajdaki soyunma kabinlerine benzemektedir. İlyas ve Moris ona her şeyi izah ederler. Kapsülün içinde kontrol paneli,onun etrafındada düğmeler vardır. Çip kapsülü incelemeye devam eder.Her dokunuşunda Moris ve İlyas panikler.’’İnsan bari daha küçük bir şey bulur,ne bileyim saat gibi bişey,hiç yaratıcı değilsiniz be!’’ Çip’i apar topar kapsülden çıkarırlar. Ve akıllarında ki soruyu sorarlar:’’Zamanda yolculuğa var mısın?’’ Çip gülmeye başlar.’’Varım tabi.Bekleyin çanta yapıp geliyorum.Ya siz lisedeyken çatlaktınız,şimdi kafayı falan sıyırdınız be!Benle dalga geçmeyin…’’ Çip sırtını dönüp uzaklaşmak üzereyken Moris ona seslenir:’’ İnsanlık için…’’ Kilit kelime kullanılmıştır,Çip geriye döner ve Moris ve İlyas’a sarılır.

Birkaç gün sonra Çip ile Laboratuarda buluşurlar.Büyük gün gelmiştir.’’Hanımla ufaklığa iş gezisine çıkıyorum dedim,gidipte dönemezsem ağzınıza sıçarım ha!’’ Moris ve İlyas kafalarını sallarlar ve Çip kapsüle girer,kapsül kapanır.içeride mikrofon vardır.’’Hangi yıla gitmek istiyorsun Çip?’’ Çip mikrofona döner:’’Fransız ihtilali olmasında neresi olursa olsun…’’ Gülmeye başlar.İlyas ve Moris huzursuzdur.Yaptıkları seçim hakkında tartışmaya başlarlar.O sırada Çip kapsülde bir vidanın gevşediğini görür:’’Ulan yapacaksınız tam yapın şu işi be salak herifler!’’ Cebinden anahtarını çıkarır ve vidayı sıkıştırmak için kullanırken,destek aldığı eli ile yanlışlıkla bir tuşa basar.Kırmızı ışık yanar.Moris ve İlyas hala tartışmaya devam ederler.Çip içeride panik olmuştur.Ne yapacağını bilemez ve başka bir tuşa daha basıp yanan ışığı söndürmeyi dener ama diğer tuşa basmasıyla makineden inanılmaz bir ses gelir.Moris ve İlyas’ta bir an korkarlar.’’Zaman Kapsülü’’ harekete hazırdır.Ama henüz bir tarih ayarı yapılmamıştır. Çip panikle ‘’Random’’ tuşuna basar.Ve bir anlık ışık demeti ile birlikte etraf karanlığa bürünür.Işıklar sönmüştür.Moris ve İlyas panikle çekmeceden aldıkları Fenerleri çıkarırlar.Kapsüle baktıklarında,görünen manzara karşısında şok olmuşlardır.Kapsül yerinde yoktur,yerinde dumanlar çıkmaktadır.Ve sevinmeye başlarlar,ardından İlyas’ın suratı asılır:’’Geriye nasıl dönecek? ‘’ Moris’in de yüzünde bir anda korku hakimdir:’’Geri dönüşü değilde,ya Tarihi değiştirecek bir şeyler yaparsa…’’ Moris ve İlyas inanılmaz paniklerdir.Elleri kolları tutmamaktadır.

Geniş bir çimenlik alanda bir adam uçurtma uçurmaktadır. Havada bozmak üzeredir.Gök gürlemeye başlar.Hemen ardından şimşek çakar.Şimşeğin çakmasıyla ‘’Zaman Kapsülü’’ oraya düşer.Uçurtma uçuran adam panikler,elinde uçurtmasını bırakıp heyecanla kapsüle koşar.Tam yakınlaşmışken içinden Çip çıkar.’’Sizin yapacağınız kapsülün be taaa mına koyiimmm!’’ Çip ile uçurtmayı uçuran adam göz göze gelirler. Çip gülmeye başlar:’’Ben kamera şakası yiyecek adammıyım be?Birde üşenmeden adamı giydirmişiniz.’’ Adam meraklı gözlerle Çip’e bakar. Çip etrafını gözler:’’Dekorda iyiymiş,masraftan kaçınmamışsınız bakıyorum.’’ Adam hala Çip’e bakmaktadır,dediklerinden bir şey anlamaz.Ve en sonunda sessizliği bozar:’’Hello Sir,My name is Benjamin Franklin…’’ Çip güler:’’Bende Muhammed Ali…’’ Gülmeye başlar,o sırada etrafına bir sürü kişi gelir,kendi aralarında konuşmaktadırlar.Kıyafetleri 1700’lü yılların kıyafetleridir.Yutkunur,hafif bir ağlamaklı bir ses tonu ile kendi kendine :’’Şimdi sıçtıkkk işte’’

Ve Çip tarih yolculuğuna başlar,Moris ve İlyas onun yolculuğunu tarih kitaplarından ve internetten takip etmektedir. Değiştirdiği her tarihi olay aynı anda Tarih kitapları ve internette de değişiyordur. Farkında olmadan Dünya Tarihi mi değişiyordu? Öyle bir şey olamazdı elbette ama yolculuk yapan kişi ‘’ÇİP’’ idi.Onun olduğu yerde her şey mümkündü…





Blog Ekle

2 yorum: